یکشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۱
21 شوال 1443
2022/5/22
بارش شدید باران و تگرگ بهاری در خراسان شمالی مسبب به بار نشستن خسارت هنگفتی بر مزارع، جادهها و دیگر سازههای انسانی در این استان شد.
به گزارش دیار مشرق 24 از بجنورد، چندین سال است که استان خراسان شمالی میزبان میهمانی ناخواندهای به نام برف بهاری در اوایل شروع فصل بهار بوده و این مسئله سبب سرمازدگی و از بین رفتن شکوفهها، سرشاخههای درختان این استان میشود.
متأسفانه امسال نیز برف بهاری، این میهمان ناخوانده برای تبریک سالتحویل میهمان خراسان شمالی بود و با قدم شوم خود اهالی این استان را از بهرهمندی از میوه ارزان و بومی محروم کرد.
اما امسال علاوه بر مهمان ناخواندهٔ جاماندهٔ زمستانی، استان خراسان شمالی شاهد میهمانی بهمراتب بدشگونتر به نام سیلی بهاری شد.
اکثر شهرستانهای خراسان شمالی در 10 روز گذشته تقریباً همهروزه شاهد بارش باران بودهاند و این بارش گاهی شدت میگرفت و میزان بارش تجمیعی در برخی از ایستگاهها همچون ایستگاه ارکان و آبچور در بجنورد به بیش از ۶۰ میلیمتر رسید و این میزان بارش سبب جاری شدن سیل در برخی از نقاط این استان شد.
سیل 681 میلیارد ریال به خراسان شمالی خسارت زد
جواد نظری مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی اظهار کرد: بارشهای اخیر سیل و تگرگ در استان افزون بر 681 میلیارد ریال به بخشهای کشاورزی، دامداری و راهداری استان خسارت زد.
وی افزود: در این بارشها 995 هکتار از اراضی زراعی و یک هزار و 370 متر از اراضی باغی و 8 کیلومتر جاده بین مزارع در بخش کشاورزی خراسان شمالی آسیب دید.
نظری با اشاره به خسارتهای سیل در بخش دامداری استان نیز تصریح کرد: 350 رأس دام سبک و 3 رأس دام سنگین در این سیل تلف شدند و 59 کیلومتر از جادههای استان در سیل اخیر خسارت وارد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی از خسارت به ۲۱ دستگاه ابنیه فنی راه در جادهها و 3 کیلومتر کانال آبرسانی و 15 رشته قنات نیز در این بارندگیها خبر داد.
59 کیلومتر از جادههای خراسان شمالی خسارت دید
جعفر شهامت، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای خراسان شمالی در خصوص میزان خسارت واردشده به جادههای خراسان شمالی در سیل اخیر اظهار کرد: سیل و بارندگیهای اخیر سبب وارد شدن خسارتهای متعددی به بخشهای مختلف استان شد و 59 کیلومتر از جادههای این استان نیز در این سیل خسارت دید و باعث شد تا راه ارتباطی ۲۱ روستای استان بسته شود و اکنون راهداران مشغول بازگشایی این محورها هستند.
وی افزود: با تلاشهای انجامشده تاکنون ۲۱ محور سیل گرفته در بارشهای اخیر استان بازگشایی و ۱۹ محور رسوب برداری شده است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: از پنجشنبه گذشته تاکنون محورهای سیل گرفته روستاهای استان در ۳۹ محور بازگشایی شده است.
وی با بیان اینکه ۵۰ دستگاه ماشینآلات به کار گرفته شده و ۷۰ نفر از راهداران درگیر هستند گفت: پل ورودی به شهر شوقان در اثر بارندگی و سیل اخیر تخریب و راه بسته شد که برای برقراری تردد، پل باکسی به منطقه اعزام شده است تا با انجام لایروبی و پاکسازی و نصب پل باکسی، مسیر بازگشایی شود.
سیل 581 میلیارد ریال به بخش کشاورزی استان خسارت زد
عبدالله یوسفی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: بیشترین خسارت سیل و تگرگ اخیر به بخش کشاورزی استان بوده است و در سال جدید تا به امروز بیش از 581 میلیارد خسارت به باغات و مزارع کشاورزی استان برآورد شده است.
وی تصریح کرد: بیشترین خسارت مربوط به شهرستان شیروان با ۲۰۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال بوده و شهرستان بجنورد ۱۷۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال، شهرستان مانه وسملقان ۱۰ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال، شهرستان اسفراین ۳۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال، شهرستان جاجرم ۱۰۳ میلیارد و ۳۹۰ میلیون ریال و شهرستان گرمه ۵۶ میلیارد ریال است.
رئیس جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینکه علاوه بر بخش کشاورزی، دامداران استان نیز در سیلهای امسال متحمل ضرر شدهاند، گفت: تگرگ و سیل در سطح ۹۹۵ هکتار اراضی زراعی و ۱۳۷۰ هکتار در باغات استان خسارت وارد کرده و در بخش دامداری به ۴۵ واحد دامداری روستایی که شامل ۳۵۰ رأس دام سبک و ۳ رأس دام سنگین است خسارت وارد کرده است.
یوسفی خاطرنشان کرد: کشاورزان، باغداران و دامداران محترم متضرر خراسان شمالی میتوانند بهمنظور جبران بخشی از خسارات خود از مزایای صندوق بیمه کشاورزان بهرهمند شوند.
جاجرم بیشترین خسارت از سیل را متحمل شد
مصطفی حاج زاده سرپرست فرمانداری جاجرم با اشاره به خسارت فراوان ناشی از بروز سیلاب در این خسارات نیازمند کمکهای ویژه استانی و ملی است.
وی با اشاره به اینکه میزان بارشهای امسال در شهرستان جاجرم در سالهای اخیر بیسابقه بوده است افزود: بر اساس اعلام مرکز هواشناسی ۳۰ میلیمتر در جاجرم و ۱۹ میلیمتر در روستای دربند بارش ثبت شده است که این مناطق رکورددار بارشها بودند.
سرپرست فرمانداری جاجرم از بروز سیل و تخریب بستر رودخانههای شهرستان نیز خبر داد و گفت: ورود سیلاب به جادههای روستایی و زمینهای کشاورزی باعث شد تا ۴ مورد آبنما، ۱۰۰ رأس دام، ۹ کیلومتر راه بین مزارع، ۳۶۰ هکتار باغات و همچنین ۱۰ رشته قنوات دچار خسارت شود.
وی همچنین با اشاره به خدمترسانی در راستای کاهش خسارتهای واردشده به مردم افزود: با توجه به ورود سیلاب به راههای روستایی، تاکنون ۱۸ مورد بازگشایی جادهها و همچنین بررسی وضعیت آثار تخریبها اجرایی شده است.
حاج زاده به شاخصترین تخریبهای ایجادشده طی جاری شدن سیلاب در شهرستان جاجرم اشاره کرد و گفت: تخریب ۱۰۰ درصدی پل ورودی شهر شوقان ازجمله مهمترین خسارت ثبت شده تاکنون بوده که پیشبینی میشود با فروکش کردن سیلاب، پل موقت طی ۴۸ ساعت آینده در این محل نصب شود.
سرپرست فرمانداری جاجرم با تأکید بر لزوم کمکهای گسترده مدیریت بحران به شهرستان جاجرم برای رفع خسارتهای ایجادشده خاطرنشان کرد: بازدیدهای برخی از مدیران استان از شهرستان جاجرم و خسارتهای ایجادشده نشان از تلاش برای رفع این کاستیها است اما برای بازگشت به حالت ابتدایی باید کمکهای قابلتوجهی از سوی مدیریت استان و کشور به اهالی و مدیریت شهرستان جاجرم در تأمین منابع مالی و همچنین ماشینآلات عمرانی اعطا شود تا بتوان خدماترسانی به مردم را بهبود بخشید.